FOGSZABÁLYZÁS

A tökéletes mosoly titka a szabályos fogazat, mely önbizalmat ad és egészséget tükröz.
Fogszabályozás során célunk, hogy egyenletesebb, rendezettebb fogíveket, fogív illeszkedést (harapást) érjünk el, az egyéni adottságok figyelembe vétele mellett. Rendelőnkben gyermekkori és felnőttkori fogszabályozás is lehetséges.
Az esztétikai mellett, a szabályosan álló és illeszkedő fogak a rágáskor is egyenletes terhelést biztosítanak. A fogak könnyű hozzáférhetősége, tisztíthatósága óv a szuvasodástól, a fokozott lepedékképződéstől Ismert tény, hogy a szabálytalan, előreálló fogakat gyakrabban éri traumás sérülés, ennek elkerülése sem lehet utolsó szempont Összességében elmondható, hogy a szabályos fogazatú ember sokkal tovább fog a saját fogaival rágni!

Fogszabályozás gyermekkorban

Gyermekek fogszabályzását érdemes 6-7 éves korban fogszabályozó szakorvossal ellenőriztetni, mert a maradandó fogak megjelenésénél a korán elkezdett kezelések hatására könnyebben befolyásolható a csontok és fogak fejlődésének helyes iránya. A fiatal korban végzett fogszabályzás segít gyermekünknek, hogy egészséges fogazatú felnőtt váljék belőle. A vegyesfogazati időszakban olyan komoly orthopediai (állcsonti) rendellenességet is sikeresen tudunk megoldani, amely kezeletlenül felnőtt korban csak állcsont műtéttel oldható meg. A rossz szokásokról (ujjszopás, cumizás) való leszoktatást akár 4-5 éves korban is elkezdhetjük, nagyon jó eredményeink vannak ún. trénerek alkalmazásával.

Fogszabályozás felnőttkorban

A fogszabályozás megkezdésében nincs felső korhatár, érdemes a több éves, évtizedes szabálytalonságot helyrehozni, így helyreáll az optimális rend, fogaink jobban bírják az igénybevételt, nem utolsó sorban visszakapjuk a gyönyörű mosolyunkat.

MYCLEARBRACE FOGSZABÁLYOZÁS.

Pár szempont, mely praktikussá és megtérülő választássá teszi a „láthatatlan” fogszabályozást:

– a fogszabályozó rendszer nem ragasztással rögzül a fogakra

– nincsenek fém elemei, ezért nem irritálja az erre érzékenyek bőrét, száját

– 3D-s modellezéssel előre látható eredményt lehet kapni, így pontosan tervezhető a beavatkozás

– komfortos, viselésekor nem feltűnő

– étkezés és fogmosás alkalmával kivehető, így jobban lehet tisztítani a fogazatot, elkerülhető a kellemetlen szájíz

– folyamatosan módosulnak a sínek és kupakok így csak enyhe fájdalom jelenik meg működés közben

– napi 20-22 óra viselést igényel, általában 3-9 hónapon át

– felnőtteknek is ajánlható, gyerekeknél csak bizonyos esetekben alkalmazható