ESZTÉTIKAI PÓTLÁSOK

Porcelán héjak

Az esztétikai fogászat lehetőségeinek köszönhetően a hézagos, letört, lepattogott, zománchibás, elszíneződött vagy nem szintben lévő fogak összképe is javítható, sőt akár enyhébb fokú eltéréseket is orvosolni lehet fogszabályzás nélkül.

A porcelán héj előnye, hogy rendkívül tartós, és felhelyezéséhez csak minimális mértékben kell a fogak felületét megcsiszolni, így értékes foganyag őrizhető meg.

A tökéletes eredmény elérése érdekében mind a fogorvos, mind a fogtechnikus pontos, precíz előkészítést és tervezést végez. A csiszolás után fogorvosunk lenyomatot vesz, amely lenyomat alapján fogtechnikusaink a kerámiahéjat 4-5 munkanap alatt elkészítik.

A porcelán héjak élettartama 10-15 év, ezután a héj probléma nélkül kicserélhető.

Fogfehérítés


A mai legmodernebb fogászati technológiával kevesebb, mint egy óra alatt akár 4-5 árnyalattal világosabb fogszínt érhetünk el.
A Monitex BR-800 típusú fogfehérítő berendezésünk LED-technológiával működik; a gyártó a korábbi tapasztalatok felhasználásával 4 kék és 1 vörös fényt kombinált a leghatékonyabb fehérítő hatás elérése érdekében.

A fogfehérítés első lépéseként speciális ajakterpeszt helyezünk fel, amely eltakarja és védi az ajkakat a kezelés során. A tökéletes biztonság érdekében ínyvédő géllel kenjük be az ínyt és a lágyrészeket, hogy a magasabb koncentrációjú fogfehérítő zselétől megóvjuk azokat.
Ezután a fogorvos a fehérítő anyagot felviszi a fogfelszínre, majd a berendezés által kibocsájtott fény aktiválja az abban lévő kristályokat. Ezek elnyelik a fény energiáját és behatolnak a fogzománc apró réseibe, hogy az ott lévő elszíneződést okozó anyagokat semlegesítsék. A legjobb eredmény elérése érdekében egy alkalom során háromszor ismételjük meg a folyamatot, így minimális érzékenység mellett árnyalatokkal fehérebbé és ragyogóvá varázsoljuk mosolyát.

A kezelést követő 48 órában kérjük, kerülje a dohányzást, és az elszíneződést okozó ételek és italok (kávé, tea, kóla, vörösbor, színes fűszeres ételek, paradicsom) fogyasztását.

Perfect Smile – fogfehérítés
A rendelői fogfehérítés teljesen biztonságos eljárás, mivel nem károsítja sem a fogakat, sem a töméseket és a koronákat, és általában csekély átmeneti érzékenységgel jár. A fogfehérítés évente ismételhető. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a fogfehérítést csak fogkő-mentes állapotban tudjuk elvégezni, így a kezelés előtt fogkőtisztításra lehet szükség.